Skip to main content

Hasselt stuurt Sasja naar Eerste Nationale

Met de derde zege op rij op Sasja heeft Initia Hasselt zich weten te handhaven in de BENE-League. De oud-landskampioen won ook de vijfde en beslissende partij van de Antwerpenaars.

Advertentie

In de slotminuut zorgde Bart Köhlen voor de verlossende marge (26-23). De routinier uit Limburg zou uiteindelijk zeven doelpunten maken. Bij 26-24 klonk het eindsignaal.

Ook Dylan Vossen (5) vond het net. Bij Initia Hasselt staat ook goalie Mark Leckebusch onder contract. Door de winstpartij komen de groen-zwarten, die zich reeds versterkten met Belgisch international Jeroen de Beule, ook na de zomer uit in de BENE-League.

Köhlen
Aan het begin van het seizoen stond Initia Hasselt nog onder leiding van Joop Fiege. De oud-bondscoach van Oranje moest de metamorfose van de uitgeklede topformatie tot een goed eind brengen. Vlak voor de start van de play-downs werd Fiege ondanks een klik met de spelersgroep de laan uitgestuurd.

Tijdens de play-downs werden de eerste twee wedstrijden gewonnen door competitiegenoot Sasja. Afstevenend op het doemscenario, te weten degradatie naar de Eerste Nationale, stond Köhlen op. Onder meer door de vorm van de landgenoot stuurt Initia Hasselt Sasja terug.

Houten
Waar eredivisiekampioen Houten namens Nederland de plek van Quintus in de BENE-Leauge overneemt, zal ook een nieuwe Belgische ploeg debuteren in de grensoverschrijdende topcompetitie. Kampioenskandidaten Atomix, Apolloon Kortrijk, HC Eynatten-Raeren en Estudiantes HC Tournai zijn in de race om promotie.

Foto: FotoReza

Advertentie