Skip to main content

De Haze mogelijk dé sportvrouw van de hoofdstad

By 2 november 2017Eredivisie, Voorpagina

Rachel de Haze is genomineerd om ‘Amsterdams Sportvrouw van het Jaar’ te worden. De goaltjesdief werd afgelopen seizoen met Succes Schoonmaak/VOC landskampioen. 

Advertentie

Met Ajax-speler Desiree van Lunteren en hockeyinternational Margot van Geffen heeft De Haze pittige concurrentie tijdens het Sportgala van Amsterdam. Op 18 december wordt in de hoofdstad de winnaar bekendgemaakt. Het ‘grote’ Ajax is een van de kanshebbers ‘Amsterdams Sportploeg van het Jaar’ te worden.

Kampioensschaal
In de lente kroonde De Haze zich in het donkergroen van VOC tot allerbeste van het land. Na  drie finalepartijen boog titelhouder Dalfsen in het laatste duel. In sporthal Elzenhagen mocht de 26-jarige opbouwspeelster de kampioensschaal omhoog houden.

Dit weekend treffen beide rivalen elkaar in de vierde speelronde van de eredivisie. In Overijssel gaat het eerste puntverlies geleden worden. Zowel thuisploeg Dalfsen als VOC heeft nog geen misstap begaan.

Oranje
Afgelopen weekend kwam De Haze uit voor de nationale ploeg. In een speciale samenstelling werd twee maal geoefend tegen een jubilerend Duitsland. De Amsterdamse vertoonde haar kunsten voor meer dan negenduizend supporters.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie