Skip to main content

De Haze over taai Quintus: “Tegen Dalfsen waren we overtuigender”

By 8 mei 2018Voorpagina

Succes Schoonmaak/VOC hoopt aanstaande donderdag tijdens de bekerfinale de dubbel binnen te hengelen. Rachel de Haze, die nadenkt over haar toekomst, is op haar hoede voor opponent Virto/Quintus.

Advertentie

Een kleine maand geleden troffen beide teams elkaar in de halve finale van de titelstrijd. In Kwintsheul maakte Quintus een achterstand van negen doelpunten goed. “We zakten weg, lieten ons hoofd hangen en straalden niets uit”, is Rachel de Haze hard. “Dat mag ons, gezien de kwaliteit in de ploeg, niet gebeuren.”

“Quintus speelt een heel ander spelletje”

De opbouwspeelster is op haar hoede. De gewonnen schaal biedt nul garanties. “In Amsterdam hebben we met maar twee goals verschil verloren. Tegen Dalfsen waren we overtuigender, moet ik eerlijk zijn”, analyseert De Haze. “Quintus speelt een heel ander spelletje.”

Zuur
“Ik vind het een stabiele ploeg”, gaat de Amsterdamse verder. “De vorm van de dag gaat voor hen een rol spelen.” Om 14:00 treffen de eredivisionisten elkaar in het Topsportcentrum in Almere. Twee en een half uur later (16:30) komen de mannelijke finalisten, Herpertz/Bevo en FIQAS/Aalsmeer, op de vloer.

Advertentie

“Ik zou het mooi vinden me te laten zien in het buitenland”

Een jaar geleden werd VOC als kersverse landskampioen in de eindstrijd afgetroefd door Morrenhof Jansen/Dalfsen. “Nu zijn we in de competitie weer de beste en willen we de dubbel pakken”, is ze vastbesloten. “Vorig jaar was zuur. Je wilt het seizoen goed afsluiten met de ploeg.”

Buitenland
Of het bekeroptreden het laatste duel is van De Haze in het donkergroen van de topploeg uit de hoofdstad, durft de goaltjesdief niet te zeggen. Ze zag in januari een transfer naar het buitenland stuklopen. “Het blijft in mijn achterhoofd spelen”, is De Haze eerlijk. “Maar het móet niet. Als er iets op mijn pad komt ga ik er goed over nadenken. Ik zou het mooi vinden me te laten zien in het buitenland.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie