Van der Heijden beste speler van oktober

By 8 november 2016Europa, Oranje Dames, Voorpagina

Laura van der Heijden is door de EHF verkozen tot speler van de maand oktober. De linkshander legde de basis voor de titel in de eerste twee duels in de Champions League. 

Advertentie

Namens Deense kampioen Team Esbjerg, debuterend op het hoogste Europese podium, schoot Van der Heijden uit de startblokken. De olympiër trof in de eerste twee wedstrijden liefst twintig keer het net.

Tegen de Europese handbalbond laat de bescheiden Van der Heijden weten de titel een hele eer te vinden. “Het eerste doel is altijd om de wedstrijd te winnen met het team, maar om verkozen te worden tot beste speler maakt het alleen maar mooier.”

EK in Zweden
Na vier duels staat Team Esbjerg, waar ook Estavana Polman actief is, eerste. Na de eerste twee winstpartijen volgden twee verloren duels.

Op de website van de EHF blikt Van der Heijden kort vooruit op het aanstaande EK, dat in december in Zweden wordt gehouden. “We spelen twee wedstrijden per week met Esbjerg, dus ik heb weinig tijd om erover na te denken”, zegt ze eerlijk. “Maar uiteraard praten Estavana en ik er al over. Na het succes op het WK willen we weer zo ver mogelijk komen.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie