Heldere missie Kleijkers: “Het verwachtingspatroon ligt hoog”

Bij LIONS is onder de lat een plekje vrijgekomen voor Bram Kleijkers (22). De jonge doelman heeft de zware taak gekregen Luuk Hoiting in Zuid-Limburg te vervangen. “Iedere wedstrijd wil ik een een procentje meer pakken.”

Advertentie

In het openingsduel tegen Hurry-Up moest Kleijkers na rust nog plaats maken voor positiegenoot Scott de Hoogh. Tegen Sporting Pelt en Volendam maakte hij het uur vol. Twee keer scoorde Kleijkers als vervanger van de gestopte Hoiting een voldoende.

“Thuis tegen Hurry-Up viel ik tegen. Gelukkig is het daarna beter gegaan. Er is ook wel een bepaalde druk. Het verwachtingspatroon ligt hoog”, legt Kleijkers uit.

Minuten maken
Met een ontketende Hoiting onder de lat haalde LIONS in de lente de finale om de landstitel. De inmiddels gestopte goalie haalde hoge stoppercentages. Nu moet Kleijkers het voorbeeld van de nieuwe keeperstrainer bij de fusieclub volgen. “Ik heb de laatste twee wedstrijden wel aan vertrouwen van mijn teamgenoten gewonnen”, klinkt het hoopvol. “Zelfs Luuk was vanaf de bank tevreden.”

Advertentie

Met Sittardia kwam Kleijkers uit in de eerste divisie. Daarna stapte hij over naar de inmiddels opgeheven opleidingsploeg van LIONS. “Na een periode in de eredivisie ben ik aan het BENE-Leagueteam toegevoegd. Als reserve heb ik veel moeten zitten. Luuk keepte vorig seizoen heel sterk. Of dat wel eens lastig geweest is? Ik ben blij voor het team, maar train zelf ook zes keer in de week. Dan wil je minuten maken en er niet alleen inkomen bij tien voor of achter.”

Terug naar 6-0
Kleijkers is de nieuwe eerste keuze van coach Christopher Jauernik. “Het opvolgen van Luuk ervaar ik niet als zwaar. Natuurlijk is er een bepaalde druk die ik moet gaan dragen, maar dat doe ik samen met de dekking”, zegt Kleijkers. LIONS is van 3-2-1 teruggegaan naar 6-0. “Dat vind ik ook wel lekker. Ik krijg meer schoten van afstand. Het blok met nieuweling Jonas Dell en de teruggekeerde Jasper Adams staat goed.”

“Iedere wedstrijd wil ik een procentje meer pakken”, legt Kleijkers uit. “Iedereen verwacht dat er meteen een nieuwe Luuk staat. Ik ben hem niet. Ik werk hard aan de aandachtspunten die ik krijg en probeer zoveel mogelijk ballen te stoppen. Dan kunnen we in de omschakeling snel naar voren. Een van onze krachten. Dat moet bij LIONS weer prijzen opleveren!”

Visé-uit
Aankomend weekend speelt LIONS tegen Visé. Dan kunnen Kleijkers en consorten op de maximale score van acht punten uit vier wedstrijden komen. 

Foto: FotoReza

Advertentie