Skip to main content

Heldhaftig optreden Baijens, ook Versteijnen pakt zege

In de tweede Bundesliga is een vliegende Dani Baijens de meest opvallende speler van het weekend geworden. Ook landgenoot Niels Versteijnen kende een succesvolle ronde over de grens in Duitsland.

Advertentie

Baijens heeft ASV Hamm-Westfalen twee punten bezorgd. De negende van de spelmaker van Oranje, een vlieger in de slotseconde, betekende de 30-29 tegen HSC 2000 Coburg.

Daarvoor was Baijens al vijf keer aangever van een doelpunt van de thuisploeg. Bij rust stond HSC 2000 Coburg nog aan de goede kant van de score (14-17). Na de zomer speelt de Rotterdammer weer in de Bundesliga. Na een uitstekend EK heeft Baijens bij HSV getekend.

Liefst negen keer de aangever
Ook twee punten voor het VfL Gummersbach van assistent Anel Matemutefendic en Versteijnen. Laatstgenoemde was tegen TV Emsdetten, 26-30 overwinning, bij veertien treffers van VfL LĆ¼beck-Schwartau betrokken. Versteijnen gaf zaterdagavond liefst negen assists.

Tom Jansen en Rutger ten Velde hebben de punten gedeeld. Zonder beide Oranjemannen op het wedstrijdblad bleven TV Grosswallstadt en TuS Ferndorf steken op 23-23 (9-13).

HSG Nordhorn-Lingen
Het thuisduel van promotiekandidaat HSG Nordhorn-Lingen, waar Patrick Miedema gaat vertrekken, tegen Die Eulen Ludwigshafen ging door coronaperikelen niet door. Daardoor staat VfL Gummersbach weer eerste op het tweede niveau van Duitsland. HSG Nordhorn-Lingen volgt op twee punten.

Foto: FotoReza

Advertentie