Skip to main content

Hercules blijft in de Eredivisie

De opluchting was groot bij de handballers van Hercules na de 26-25 overwinning op Venlo. Niet alleen vanwege de zwaarbevochten zege, maar vooral door de wetenschap dat het eredivisieschap was veilig gesteld.

Advertentie

Door de eigen winst én het verlies van stadgenoot Hellas bij Swift is het team van coach Maarten Roestenburg ook volgend seizoen verzekerd van een plaats in de eredivisie. De Hagenaars moesten daarvoor diep gaan. Zonder een aantal basisspelers keek Hercules in de tweede helft lang tegen een achterstand aan: 19-22. Pas op dat moment kwam de vechtlust weer naar boven.

Doelman Robbert Kruijne speelde daarbij een belangrijke rol. Normaal is hij tweede keeper achter Jeroen van ’t Hart, maar hij kreeg na de rust een plek tussen de palen. De fanatieke Kruijne pepte zijn teamgenoten op en verrichtte een serie belangrijke reddingen. Het was voor de lusteloze thuisclub het sein om nog een kwartiertje voluit gas te geven. ,,Er moest wat gebeuren. Dus ik dacht laat ik de boel maar eens opjutten. Dát was onze enige kans,” aldus Kruijne glunderend.

Hij kreeg daarbij steun van aanvoerder Marc de Vreede die tien keer scoorde. Vooral de zeven strafworpen nam hij onberispelijk. Ook aanjager Nick Masmeijer zorgde met zijn snelle en beweeglijke spel voor veel onrust in de vijandelijke defensie. Het uitvallen in de eerste helft van linkshander Boy Koreneef met een schouderblessure zorgde even voor wat onrust, maar ook die tegenslag overwon het strijdlustige Hercules.

Advertentie

Verheugend voor coach Roestenburg was dat de jonkies zijn vertrouwen niet beschaamden. Thijs Ravensbergen speelde verdedigend en aanvallend een prima partij. Tim Frenk schoot zijn ploeg met twee fraaie doelpunten op het beslissende moment naar 22-22. De eerste uit een break perfect aangespeeld door Kruijne. De tweede, een curvebal uit de linkerhoek, was nóg mooier.

Vervolgens liet aanwinst Semmy Stigter zich gelden. Hij zorgde na subtiel aanspelen van Jorik Lommen voor 23-22 en even later met twee splijtende passeerbewegingen voor 26-24. Stigter lachend: ,,Dat zijn de mooiste, hè. Op het beslissende moment scoren. Een lekker gevoel.” In de hectische slotfase gebeurde er nog van alles. Bij 26-25 met nog zes seconden op de klok kreeg Marc de Vreede een rode kaart omdat hij de bal niet direct neerlegde. ,,Zonde, want dat kost me waarschijnlijk een schorsing. Maar we zijn gelukkig al veilig.” En coach Roestenburg: ,,We kunnen met die jonge spelers alvast gaan bouwen aan ons team voor volgend seizoen.”

Doelpunten Hercules: Marc de Vreede (10, waarvan 7 strafworpen), Semmy Stigter (5), Nick Masmeijer (3), Tim Frenk (3), Thijs Ravensbergen (2), Yannick Boers, Robbert Houdijk en Jorik Lommen.

Door: Peter Lotman, AD HAAGSCHE COURANT
Foto: Luc van Leeuwen, Handbalfoto.nl    

Advertentie

Join the discussion 3 Comments

  • Hey! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading your posts. Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same subjects? Appreciate it!

  • Together with the whole thing which seems to be developing throughout this specific subject matter, a significant percentage of opinions happen to be relatively exciting. Nevertheless, I appologize, but I can not give credence to your entire strategy, all be it refreshing none the less. It appears to us that your comments are actually not totally rationalized and in reality you are your self not really thoroughly confident of the argument. In any event I did appreciate examining it.

  • Hi, Neat post. There’s a problem with your site in internet explorer, would check this… IE still is the market leader and a big portion of people will miss your wonderful writing due to this problem.