Skip to main content

Hercules en DEF-Fire/Aristos delen punten in openingsduel

By 5 september 2016april 29th, 2017Eredivisie, Geen categorie
Kevin Kreuger

Het Haagse Hercules en Amsterdamse DEF-Fire/Aristos hebben in de eerste speelronde de punten moeten delen. In de Aristoshal eindigde het duel in 24-24.

Advertentie

Sterke start Hercules
De formatie van Maarten Roestenburg start sterk aan het duel en pakte direct een 2 – 5 voorsprong. Aristos kwam daarna sterk terug en ging met een voorsprong de rust in (13 – 12).

Tweede helft
In de tweede helft was Aristos duidelijk de bovenliggende partij. De Hagenaren keken voortdurend tegen een achterstand aan. Met nog tien minuten te spelen kon Aristos de genade klap uitdelen, maar slordigheden zorgde ervoor dat Hercules toch nog langszij kon komen: 24 – 24. Bij Hercules was Jorick Lommen de meest opvallende speler. Aan Amsterdamse zijde speelde Mike van Dongen een sterke wedstrijd.

‘Hangen en wurgen’
Trainer Maarten Roestenburg liet aan Haagse Topsport weten. “Eerste competitiewedstrijd. Met hangen en wurgen een punt behaald. Het was jammer genoeg het hoogst haalbare.” Komende zaterdag staat in Den Haag de tweede competitiewedstrijd tegen OCI/Lions op het programma. Aristos reist af naar Houten.

Foto: Luc van Leeuwen, Handbalfoto.nlAdvertentie