Hercules degradeert naar eerste divisie

Afgelopen weekend is het doek definitief gevallen voor Hercules. In Kwintsheul verloor de formatie van Jelle Jorna en Robin Vendeloo met 31-33 van HARO. De Haagse club degradeert daardoor na drie jaar terug naar de eerste divisie.

Hercules speelde vooral een slechte eerste helft. Na een kwartier spelen keken de Hagenaren al tegen een 1-9 achterstand aan. Bij rust was het verschil negen doelpunten: 9-18. In de tweede helft knokte Hercules zich terug, maar kon niet voorkomen dat HARO er met de winst vandoor ging.

Nieuwegein
HARO heeft dankzij de overwinning een mooie stap gezet richting handhaving in de eredivisie. De ploeg van Danny Baijens moet het nog twee keer opnemen tegen periodekampioen Nieuwegein uit de eerste divisie.