Skip to main content

Het appje van Manu: “Het voelt als een beloning”

By 4 november 2019Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Bondscoach van de Oranjedames Manu Mayonnade en Annick Lipman hebben elkaar maandagmiddag voor het eerst gesproken. Via een appje kreeg de 30-jarige goalie te horen bij de WK-selectie te zitten. 

Advertentie

“De bondscoach begon zijn appje met ‘You don’t know me’. Hij vertelde me als reserve te willen mee nemen naar het WK. En vroeg me of ik er klaar voor zou zijn. Ik heb meteen teruggestuurd heel graag mee te willen.” Annick Lipman is uitgelaten na het nieuws te zijn geselecteerd voor de nationale ploeg.

In 2014 was de Zwolse voor het laatst in de race voor het spelen van een eindtoernooi met Oranje. “Ik viel af en keerde terug naar mijn toenmalige club Vipers Kristiansand. Tijdens de eerste clubtraining daarop raakte ik zwaar geblesseerd”, herinnert Lipman zich. Een zware tijd voor de doelvrouw brak aan.

Agent
Geveld door een blessure en zonder uitzicht op veel speelminuten ging Lipman bij zichzelf te rade. “Ik heb mezelf afgevraagd: wil ik dit nog wel? Ver van huis in Noorwegen. Gelukkig ben ik erbovenop gekomen. Bij Gjerpen ben ik weer veel en goed gaan spelen. Ook de competitiestart bij mijn nieuwe club Byasen uit Trondheim was sterk. Ik zie de uitverkiezing voor Oranje dan ook als een beloning voor hard werken.”

Advertentie

“Mijn agent kent Manu en heeft hem getipt op me te letten”

In de maand september werd Lipman in de Noorse eredivisie vier keer op rij verkozen tot vrouw van de wedstrijd. “De bondscoach vertelde veel videobeelden uit Noorwegen te hebben gekeken. Dat heeft vast meegewerkt aan de uitnodiging”, zegt de international. “Mijn agent kent Manu en heeft hem getipt op me te letten. Dat het nu tot dit komt had ik in de zomer niet kunnen bedenken. Het voelt als een beloning.”

Ander type
“De WK-selectie telt 18 speelsters waarbij er iedere wedstrijd twee speelsters op de tribune moeten plaatsnemen. De bondscoach heeft vertelt dat ik als reserve mee ga naar Japan. Ik moet Tess Wester en Rinka Duijndam vervangen als het moet”, verklapt Lipman. “Ik heb terug geappt naar de bondscoach dat ik er klaar voor ben wanneer hij me nodig is.”

“Ik ben blij dat ze me als meerwaarde bij de ploeg zien”

“Ik denk dat ik een ander type keepster ben dan Tess en Rinka. Zij zijn heel goed in schoten van dichtbij. Afstandsschoten is meer mijn ding”, legt ze uit. “Ik ben blij dat ze me als meerwaarde bij de ploeg zien. Ze nemen drie keepers mee naar het WK. Ik had het totaal niet zien aankomen, maar ben er ontzettend blij mee.”

Inbox
Felicitaties stromen binnen bij Lipman. De telefoon van de Overijsselse maakt overuren. “De afgelopen dagen heb ik mijn inbox vaak gerefresht hopende op een bericht van de bond. Vanmiddag kwam het verlossende berichtje van de bondscoach zelf. Sindsdien krijg ik van allerlei mensen appjes over mijn plekje in de selectie. Ze vinden dat ik het verdien. Het doet me erg goed.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie