“Het bericht kwam rauw op mijn dak”

By 12 februari 2021Competities, Eredivisie, Voorpagina

Middels een persbericht heeft Volendam bevestigd dat hoofdtrainer Hans van Dijk per direct is gestopt bij de Noord-Hollandse hoofdmacht.

Advertentie

In de ochtend sijpelden berichten over het directe vertrek van Van Dijk, die in 2019 overkwam van Hellas, binnen. Een aantal uren later heeft Volendam een persbericht naar buiten gedaan waarin wordt gesproken over een onoverbrugbare vertrouwensbreuk tussen spelersgroep en de hoofdtrainer.

Joost Ooms van Volendam over de situatie rondom van Van Dijk: “We waren in 2019 op zoek gegaan naar een trainer die managende vaardigheden kon koppelen met goede prestaties op het veld. Hans heeft dit profiel, echter de klik met de groep blijft te allen tijde het belangrijkste voor het succes van een trainer.”

Volgens de hoofdtrainer in kwestie kwam de mededeling van Volendam niet met hem te gaan verlengen rauw op zijn dak. “Dat een contract niet verlengd wordt dat kan altijd, maar dat de groep geen vertrouwen in je heeft en dat nooit bij mij heeft aangegeven voelt erg slecht. Ik sta voor open communicatie en als die er niet meer is dan moet je stoppen”, reageert Van Dijk.

Volendam gaat met spoed op zoek naar een vervanger. Volgende maand hervatten de oranjehemden de HandbalNL League.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie