Het draait in Dresden: Stavast op juiste plek

HC Elbflorenz Dresden, de club van international Ivar Stavast (23), heeft afgelopen weekend de vierde competitiezege op rij geboekt. Dit keer moest laagvlieger TuS Fürstenfeldbruck eraan geloven.

Advertentie

De 27-22 overwinning op de degradatiekandidaat betekende de vierde op rij voor Stavast en consorten. Met vijf uit vijf leverde de oud-spelmaker van LIONS een uitstekende partij af.

Voorselectie van Richardsson
Stavast voelt zich goed in Dresden. Onlangs heeft hij zijn aflopende contract bij de tweede Bundesliga-club, de huidige nummer vier op de ranglijst, verlengd. Vorig seizoen kwam hij halverwege het seizoen over van ASV Hamm-Westfalen.

In het rood-wit van de competitiegenoot en aanstaande opponent wilde het niet vlotten. De transfer naar HC Elbflorenz Dresden heeft Stavast, die opnieuw onderdeel uitmaakt van de voorselectie van Erlingur Richardsson voor de EK-kwalificatieduels van Nederland tegen Turkije en Polen, meer dan goed gedaan.

TV Grosswallstadt
Voordat Stavast zijn oud-werkgever ontvangt, speelt HC Elbflorenz over drie dagen het belangrijke treffen tegen concurrent TV Grosswallstadt waar Tom Jansen in vorm is. Het verschil op de ranglijst is slechts vijf punten in het voordeel van de uitploeg waar Stavast steeds meer vertrouwen krijgt.

Advertentie