“Het gevoel is goed, maar we hebben nog niets”

Met drie uit drie in de openingsfase in Portimao liet Jeffrey Boomhouwer (33) zien nog altijd van grote waarde voor Oranje te zijn. De linkerhoekspeler rekent zich ondanks de voorsprong op Portugal 24 uur voor de return in Eindhoven niet rijk.

Advertentie

Doelman Gustavo Capdeville scoorde in de eerste ronde van de WK-playoffs hoge percentages tegen Zwitserland, maar donderdagavond in het openingskwartier liet Boomhouwer de doelverdediger van Portugal de hoeken van het veld zien. “Ja, lekker om je ploeg op die manier te helpen. Sinds het EK speel ik ook bij de club alles”, aldus Boomhouwer.

De Oranjeheer zit er lekker in. Na het uur in Portimao verliet Boomhouwer met zijn medespelers bij 30-33 het veld. “Het gevoel is goed, maar we hebben nog niets”, wil hij kwijt. “De tweede wedstrijd moet nog gespeeld worden. Ik kan niet ontkennen dat we een goede uitgangspositie hebben.”

5-1?
In de uitwedstrijd maakte Boomhouwer het uur vol. Positiegenoot Tommie Falke bleef een uur aan de kant. Laatstgenoemde is door bondscoach Erlingur Richardsson als vervanger van de geblesseerde Rutger ten Velde opgeroepen.

Advertentie

“Ik ben benieuwd waar Portugal morgen mee gaat komen”, vervolgt Boomhouwer. De nationale ploeg denkt dat de laatste obstakel voor het Nederlands team voor een WK-ticket de spelwijze gaat aanpassen. “We hebben donderdag laten zien makkelijk te kunnen scoren. Misschien gooien ze de verdediging wel om naar een 5-1. Ook dan zullen onze kleinere opbouwers naar de gaatjes blijven zoeken.”

Nieuwe club nog niet bekend
Boomhouwer staat met vertrouwen binnen de lijnen. Bij Bergischer HC is hij ondanks een aflopend contract weer basisspeler. De nieuwe club van de international is nog niet bekend. “Als we het WK halen is dat de beste motivatie om nog een seizoen alles uit de kast te halen”, besluit Boomhouwer.

Lees ook: Ook return Oranjemannen op televisie te zien

Foto: FotoReza

Advertentie