Skip to main content

Het glas is bij BENE-Leaguedebutant Tachos halfvol

Met veel zin, energie en moed start Tachos aanstaande zaterdag het avontuur in de BENE-League. De eredivisiekampioen verwacht 22 zware wedstrijden, maar: “We willen tot het gaatje gaan.”

Advertentie

Ongeslagen kroonde het Tachos van trainer/coach Hans van Dijk zich in de lente tot de beste van de eredivisie. Net als voorgangers Quintus en Houten gaat de Noord-Brabantse kampioen het in de BENE-League proberen. Heel andere koek.

“We zullen altijd de underdog zijn”, weet Van Dijk. Vorig jaar geen wedstrijd verloren en vanaf zaterdag een heel andere situatie. “In de voorbereiding hebben we kennis mogen maken met de kracht van de ploegen uit de BENE-League. We hebben gespeeld tegen Visé, Pelt, Hurry-Up, Bevo en Eupen. Soms zijn we er met grote cijfers afgegaan, maar toch kijken we als ploeg terug op een nuttige voorbereiding.”

Goede spirit behouden
Tachos wil zich niet blind staren op het resultaat. Van Dijk: “We volgen ons proces en blijven in de spiegel kijken. Zijn we in staat met elkaar te blijven knokken? Als we de goede spirit behouden kunnen we boven onszelf uitstijgen. Heeft de tegenstander een mindere dag? Dan gaan we proberen punten te pakken!”

Advertentie

Jelte Hiemstra is uit Waalwijk vertrokken. De jeugdinternationals is aangesloten bij competitiegenoot LIONS. “Max Voermans is nieuw en verder doen we het met dezelfde groep”, legt Van Dijk uit. “We willen tot het gaatje gaan en zien dan wel of het genoeg is. Na de BENE-League volgt de HandbalNL League en kunnen we voor ons plaatsje in de competitie spelen.”

LIONS, Visé en Bocholt
Tachos opent de competitie tegen nog een andere debutant: HUBO Handbal. Voortgekomen uit de fusie tussen Initia Hasselt en Tongeren. Verder is Eupen de derde nieuwe club in de BENE-League. Van Dijk: “De eerste drie thuisduels spelen we tegen titelhouder LIONS, Visé en Achilles Bocholt. Dan hebben we die meteen maar gehad. Het glas is bij ons halfvol.”

Foto: FotoReza

Advertentie