“Het is een verademing dat veel mensen opstaan”

By 30 juli 2020september 18th, 2020Achtergrond, Competities, Eredivisie, Featured

Na heel lastige opstartjaren waait er weer een frisse wind door DFS Arnhem. De Gelderse fusieclub – gelegen in een handbalgekke regio – was de afgelopen jaren zoekende, maar heeft door inzet van nieuwe bestuursleden weer vertrouwen in de toekomst. 

Advertentie

DFS Arnhem is ontstaan uit een fusie van AHV Swift en AAC 1899. Dat gebeurde op 1 juni 2017. AHV Swift is de bekendste fusiepartner van de twee. In het geel-blauw kwam de Arnhemse club, waar onder meer Dario Polman doorbrak, twee seizoenen uit op eredivisieniveau.

De start van DFS Arnhem was hoopvol, maar door onder meer het vertrek van basiskrachten als Peter en Robin Schoenaker kwam de nieuwe fusieclub in zwaar weer terecht. Pascal Lucassen (30) legt het uit. Hij speelde jarenlang voor AHV Swift en ook voor DFS Arnhem: “De club draaide een aantal seizoenen geleden op drie à vier mensen. Dat ging niet lang goed. Tijdens een vergadering in oktober 2019 werd de noodklok geluid waarna het bestuur is uitgebreid naar bijna tien mensen.”

Lucassen is een belangrijke naam in de omslag die de club doormaakt. Niet alleen ging hij samen met basisspeler Thijs Geurds aan de herenkant de kar trekken, sinds deze zomer is hij zelfs de hoofdtrainer van DFS Arnhem in de eredivisie. “Ik heb altijd hoofdtrainer willen worden. Al in mijn tijd bij AHV Swift ben ik training gaan geven aan de jeugd. De ambitie was er altijd al, maar dat ik op mijn dertigste al  hoofdtrainer zou zijn in Arnhem had ik niet gedacht. Het was dat of op zoek gaan naar een vervanger voor Fred Michielsen. Ik ben de post zelf gaan oppakken.” 

Advertentie

Na jaren in het geel-blauw van AHV Swift, tweevoudig kampioen in de eerste divisie, trok Lucassen als opbouwspeler de stoute schoenen aan. Even speelde hij samen met stadgenoot en tegenwoordig international Rutger ten Velde in Duitsland voor Derschlag. Na één seizoen kwam het avontuur in de derde Bundesliga ten einde waarna de nieuwbakken hoofdtrainer van DFS Arnhem weer aansloot in de Gelderse hoofdstad.

Een nieuwe mentaliteit is gecreëerd binnen DFS Arnhem. Er wordt niet meer gekeken en gewezen. Als er iets moet gebeuren, dan moeten leden zelf in actie komen. Dat merkt ook Max Voermans (22). De linkeropbouwer van het vlaggenschip houdt zich sinds kort bezig met de public relations van de club. “Samen met Sophie Abbenhuis, die bij de dames speelt, richt ik me onder meer op de social media van de club. We hopen publiek te trekken voor de wedstrijden van de heren en dames. Het is leuker om voor een volle tribune te spelen en daarbij is het een inkomstenbron,” legt Voermans enthousiast uit. 

In de augustus-editie van het magazine van Handbal Inside is het hele verhaal over DFS Arnhem te lezen. Klik hier om een voordelig abonnement af te sluiten.

Foto: FotoReza

Advertentie