“Het is lekker om weer een balletje in de hand te hebben”

By 21 januari 2021BENE-league, Competities, Featured

De vijf topclubs uit de Handbal NL League zijn onder strenge omstandigheden weer begonnen met trainen. Hoe bevalt dat?

Advertentie

Marco Verbeij (Aalsmeer)
Om na zo’n lange tijd weer onder de lat staan, geeft een fijn gevoel. Daarnaast is naar buiten gaan voor iets anders dan boodschappen doen al echt leuk. Door middel van meerdere tests per week en dat we als groep onze sociale contacten minimaliseren, houden we de situatie onder deze omstandigheden zo veilig mogelijk.

Jeroen van den Beucken (Bevo)
Het is top dat we aan de hand van het protocol voor topsporters van het NOC*NSF weer lekker kunnen trainen. We hopen na een goede voorbereidingsperiode van circa zes à acht weken weer competitiewedstrijden op te pakken, mits dit op een veilige manier kan worden gerealiseerd. Het is lekker om weer een balletje in de hand te hebben!

Sjoerd Boonstra (Hurry-Up)
Het testen is geen pretje, maar zo kunnen we wel sporten. Dat is een opluchting. Ik krijg veel spierpijn de aankomende tijd, maar dat hoort erbij. Het samenzijn met de ploeg, een lolletje hier en daar, heb ik gemist. 

In februari gaan de vijftopclubs, waartoe ook LIONS en Volendam behoren, samen met de bond om tafel. Er wordt gesproken over het afmaken van de strijd om de landstitel.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie