Het is rustiger in het hoofd van Vesters

By 17 september 2020september 18th, 2020Achtergrond, Competities, Eredivisie, Featured

In de kruiwagen van hoofdtrainer Freek Gielen is Dennis Vesters (20) begonnen aan zijn periode bij eredivisionist Houten. Dit weekend neemt de lange linkspoot het op tegen zijn oude teamgenoten van E&O. “Mentaal sterk worden is belangrijk.”

Advertentie

Op 18-jarige leeftijd haalde Gielen Vesters naar Emmen. “We kenden elkaar van Jong Oranje”, legt de oud-rechteropbouwer van ARBO Rotterdam uit. “Bij E&O heeft hij me in het begin erg geholpen. Dat schept een band. Ik heb de afgelopen twee jaar meer vertrouwen in mezelf gekregen. Ik durf fouten te maken.”

Als tiener zat Vesters ook een aantal maanden op Papendal. Op de HandbalAcademie kon de schutter moeilijk aarden. “Ik was niet echt onderdeel van de groep. Het zorgde ervoor dat ik niet lekker in m’n vel zat en daardoor ben ik ook veel minder goed gaan spelen. Toen heb ik ervoor gekozen het hele programma bij E&O te gaan volgen. Dat heeft me erg geholpen.”

Vrienden gemaakt
Ver van huis, Vesters komt uit het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis, leerde de nieuweling van Houten veel over zichzelf. “Je moet voor je eigen eten zorgen, de was doen en nog veel meer”, lacht Vesters stiekem. “Dat maakt je meer volwassen. Ook heb ik bij E&O vrienden gemaakt en vertrouwen van Freek gekregen. Daardoor ben ik denk ik goed gaan handballen. Ik twijfel minder vaak aan mezelf.”

Advertentie

Het is rustiger in het hoofd van Vesters. Toen Gielen zijn stap naar Houten bekendmaakte is ook de jeugdinternational op gesprek gegaan in The Dome. “De visie van de club sprak me erg aan. Houten staat waar E&O twee jaar geleden, toen ik daar aansloot, stond. Bouwen met een jonge groep. Dat heeft mij goed gedaan en daarom heb ik besloten naar Houten te gaan. Ik vind het fijn om te werken met gretige teamgenoten om me heen.” 

Kriebels
“Mentaal sterk worden is belangrijk”, is Vesters zelfkritisch. Fysiek stappen maken geniet de hoogste prioriteit. Al op jonge leeftijd ging Vesters de lucht in. Inmiddels is hij langer dan twee meter. “Dat geeft me als opbouwer voordelen, maar zorgt ook voor een uitdaging. Ik wil graag meer massa. Goede krachttraining is erg belangrijk.”

“Natuurlijk wil ik bewijzen wat ik geleerd heb”

Op zaterdag ontvangt Vesters samen met zijn teamgenoten E&O. “Dat geeft me wel kriebels. Misschien net iets meer dan bij een andere wedstrijd”, geeft hij toe. “Je staat tegenover jongens die vrienden zijn geworden. Natuurlijk wil ik bewijzen wat ik geleerd heb.”

Dragende kracht
Waar de gasten uit Emmen de competitie met een zege op Bevo 2 (31-26) openden, ging de formatie van Gielen op bezoek bij de opleidingsploeg van Volendam onderuit (28-24). Vesters: “Geef ons even de tijd. Over een seizoen of twee willen we meedoen in de top. Ik hoop dan een dragende kracht te zijn. Ik sta steviger in mijn schoenen en naarmate ik ouder word boeit het me minder wat buitenstaanders van me vinden.”

Foto: Ils Pattipeilohy

Advertentie