Skip to main content

“Het winnen van de zilveren medaille is een groot succes”

By 19 augustus 2021Voorpagina

Bondscoach van Duitsland U17 Gino Smits is op de website Handball World uitgelaten over het gewonnen zilver op het EK van afgelopen week in Montenegro.

Advertentie

De jonge, Duitse ploeg speelde in Montenegro voor het eerst een eindtoernooi en schakelde bij de laatste vier Rusland uit. In de finale bleken de leeftijdsgenoten van Hongarije nog een maatje te groot (25-19).

“De verdiende Europees kampioen”, vertelt Smits over Hongarije. Sinds een jaar is hij in Duitsland jeugdbondscoach. “Het winnen van de zilveren medaille is een groot succes. De sfeer en de groepsdynamiek op en naast het veld waren een van onze grote troeven. We presenteerden ons als een geweldige eenheid waarin iedereen voor de ander vocht.”

Na een moeilijk coronajaar kon Duitsland geen inschatting van het deelnemersveld maken. De zilveren plak is als een hoofdprijs ontvangen. Smits, vader van internationals Kay, Inger en Jorn: “Natuurlijk hopen we dat de verdere ontwikkeling doorzet.”

Duitsland U17 is geplaatst voor het WK onder 18 in 2022. Ook Nederland neemt door de winst van het EHF Championship, het EK voor B-landen, aan dat wereldkampioenschap deel.

Advertentie