Het wordt nu écht leuk in de eredivisie

By 28 september 2021september 29th, 2021Competities, Eredivisie, Voorpagina

HandbaL Venlo dat VOC met zeven verschil pakt, Quintus nog ongeslagen en VZV dat morst in Beek. Het wordt dit seizoen écht leuk in de eredivisie.

Advertentie

Eerst Dalfsen jaren achtereen en vanaf 2017 VOC drie keer met de schaal. De voorgaande volle seizoenen telde de eredivisie slechts twee soms zelfs één kampioenskandidaat. Dat is dit seizoen anders.

Afgelopen weekend deed HandbaL Venlo in eigen huis VOC pijn. Ja, de Amsterdammers kampen met wat blessures, maar de Noord-Limburgers hadden simpelweg meer kwaliteit in huis. Janiek van Sleeuwen, Liza Rovers, Annika Noordink, Sharon Grummel, Angela Steenbakkers. HandbaL Venlo klopt op de deur.

Ook in de rij op de oprit: Quintus. Met Fred en Celine Michielsen in de strijd voorop. De laatste beker ging naar de Heulse formatie. Nu moet voor Quintus daar het landskampioenschap bijkomen. In de eerste speelronde werden de wit-groenen door SEW op 25-25 gehouden.

Advertentie

Tevens moet er in de eredivisie rekening gehouden worden met de ploeg uit Nibbixwoud. Onder trainer/coach Arthur Langedijk is de trainingsintensiteit opgeschroefd. Daarnaast heeft SEW met de komst van Alyssa Alings, Danique Boonkamp, Tess Ammerlaan en Eline Wit uitstekende zaken op de transfermarkt gedaan.

In ‘t Veld
HandbaL Venlo, VOC, Quintus en SEW moeten in de achteruitkijkspiegel blijven letten op VZV. In ‘t Veld is een aantal routiniers gestopt en zijn captain Djazminn Trabelsi en Lisa Vlug naar Berlijn vertrokken. Toch blijft de vrouwenploeg van Rolf Schulte een outsider om de titel. Al jaren steekt VZV veel tijd en energie in de jeugdopleiding.

Foto: FotoReza

Advertentie