Skip to main content

Hiekka Hauskaa pakt titel na zinderende finale

De mannen van Hiekka Hauskaa hebben de nationale titel Beach Handball gepakt. De combinatieploeg, inclusief veel spelers uit de eredivisie en BENE-League, versloeg titelhouder Camelot na shoot-outs.

Advertentie

Op het centre court werd het publiek getrakteerd op hoogstaand Beach Handball. De eerste set trok de formatie van Baijens en Heuvelmans overtuigend naar zich toe. Ook in de tweede tien minuten leek het kwartje de kant van Hiekka Hauskaa op te vallen, echter knokte Camelot zich terug. In de laatste minuten maakten de Tilburgers alsnog gelijk.

Eenpunter
In de shoot-outs toonden beide finalisten hun klasse. Een voor een vonden fraaie pirouettes én vliegers het net. Camelot liet een uitgelezen mogelijkheid – middels een eenpunter – liggen, waarna de beslissing in overtime moest vallen.

De zevende inzet van de regerend landskampioen werd geblokt. Het publiek hield de adem in. International Dani Baijens mocht aanleggen voor een eenpunter. Via de vingertoppen van de Tilburgse doelman rolde de bal over de lijn waarna het feest losbarstte.

In de troostfinale ging het Drentse HVC met de zege aan de haal. VZV, finalist van het NK in 2016, kwam verdiend op voorsprong. Uiteindelijk boog de Noord-Hollandse ploeg na het nemen van shoot-outs.

Westsite
Bij de dames greep Westsite de titel. De Amsterdammers waren in de eindstrijd met 2-0 te sterk voor OHC’01 uit Oosterhout. Zo pakt Westsite de gewilde landstitel. Beilen ging er met het brons vandoor.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie