“Hij hoeft niet altijd in de kruising”

By 24 maart 2017Eredivisie, Voorpagina

Met nog vijf minuten op de klok leek Kras/Volendam op en over JMS/Hurry-Up heen te gaan. Joekels van kansen waren niet aan de oranjehemden besteed. Tom Schilder likt de wonden.

Advertentie

“We begonnen de eerste helft niet goed”, is de routinier kritisch. Beide ploegen zochten bij 12-16 de kleedkamers op. Door het 28-30 verlies krijgt Targos/Bevo aan te haken in kampioenspoule B. “De gehele wedstrijd liep zowel de dekking niet goed en misten we aanvallend veel.”

Domme keuzes
Waar Volendam kort voor tijd twee grote¬†mogelijkheden onbenut liet, vonden de gasten uit Zwartemeer effectief het net. “We maakten in de slotfase wat domme keuzes, waardoor we de gelijke stand niet in ons voordeel konden laten eindigen”, weet Schilder. “Hij hoeft niet in de kruising: simpel erin is ook goed.”

In 2011, 2012 en 2013 mocht de cirkelspeler de kampioensschaal omhoog houden aan De Dijk. Het thuisduel tegen Bevo wordt cruciaal op weg naar de kruisfinale. “Eentje waar veel druk op staat”, blikt Schilder vooruit. “We m√≥eten winnen om in elk geval tweede te eindigen.”

Foto: Klaas Smit, Nieuw Volendam

Advertentie