Hoofdrol Versteijnen in halve finale

Met international Arjan Versteijnen (21) sterk onder de lat is Achilles Bocholt ten koste van Tongeren door naar de finale om het Belgische landskampioenschap.

Advertentie

In de midweek hield Tongeren, waar Nick de Knegt gaat stoppen, de titelhouder nog op een gelijkspel (26-26). Afgelopen weekend stelde Achilles Bocholt in eigen huis de finaleplek veilig.

Doelman Versteijnen vertolkte tussen de palen met een aantal belangrijke stops een hoofdrol. Ook wist hij eens over de hele te scoren. Na 13-9 werd het 29-21 voor Achilles Bocholt.

Oranje
Versteijnen tegenover het Belgische TV Limburg: “We hebben de dekking op orde gehad. Dan kan ik lekker keepen. In de aanval hebben we het goed afgemaakt. Een terechte score, denk ik.”

Tijdens de laatste interlandweek van de Oranjemannen in april bleef Versteijnen tegen zowel Turkije als Polen op de tribune. De beloftevolle Noord-Brabander is achter Bart Ravensbergen en Mark van den Beucken de derde doelman van de nationale ploeg.

Evert Kooijman maakte twee doelpunten. Na bekerwinst krijgt de cirkelspeler die naar Volendam vertrekt opnieuw een kans in het tenue van Achilles Bocholt een hoofdprijs op te pikken.

Visé
Ook in de eindstrijd om de landstitel is Visé de opponent. De Waalse opponent wist het Nederlands getinte Sporting Pelt twee keer in een week tijd te kloppen. In één wedstrijd spelen Achilles Bocholt en Visé om de schaal.

Advertentie