“Ik hoop dat ik mijn ervaring toe kan voegen”

By 24 november 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Na een aantal jaar afwezigheid meldde Maura Visser zich gisteren weer bij het Nederlands team. De 31-jarige opbouwspeelster is dé grote verrassing in de selectie van nieuwbakken bondscoach Helle Thomsen.

Advertentie

“Het is natuurlijk wel een beetje apart”, laat Visser aan de NOS weten op de eerste dag van de voorbereiding op het aanstaande EK. “Het was voor m’n gevoel een gesloten boek. En toen kwam toch opeens dat belletje. Ik vind het nog steeds een hartstikke grote eer om voor het Nederlands team uit te komen.”

“Het was voor m’n gevoel een gesloten boek”

Op het WK in 2011 kwam Visser in aanraking met toenmalige bondscoach Henk Groener. Groener besloot de speelster van SG BBM Bietigheim niet meer te selecteren. Met de aanstelling van Thomsen als nieuwe bondscoach was de baan vrij voor Visser om terug te keren. “Misschien had ik het nu anders gedaan, ja”, laat Visser weten over de situatie. “Maar dat kun je nu niet doen. Je kunt de tijd niet terug draaien.”

Beslissende fase
Tijdens haar afwezigheid bij Oranje zag Visser Nederland het afgelopen jaar excelleren. Tóch denkt de Haagse dat ze van waarde kan zijn voor de sterke ploeg. “Ik hoop dat ik mijn ervaring kan toevoegen”, vertelt de spelverdeelster van de koploper van de Duitse Bundesliga. “In topwedstrijden wordt in de beslissende fase bepaald of je wat wint of niet. Ik hoop gewoon met mijn ervaring daaraan bij te kunnen dragen.”

“In topwedstrijden wordt in de beslissende fase bepaald of je wat wint of niet”

Op 4 december opent Oranje, mét Thomsen en Visser, het EK in Zweden. Duitsland is op zondagavond de eerste opponent. Ook Polen en Frankrijk zijn ingedeeld in poule B.

Advertentie