Skip to main content

“Hopelijk laat Hurry-Up me niet in de steek”

By 31 januari 2020BENE-league, Voorpagina

Sinds de zomer van 2019 is José Rolo (31, links op de foto) in dienst bij Hurry-Up. De Portugees is met de Zwartemeerders nog in de race voor alle drie de hoofdprijzen. 

Advertentie

Met een zesde plaats weet Hurry-Up te verrassen in de BENE-League. Het gat met nummer vier Bevo is vier punten. Daarmee hebben Rolo en consorten nog zicht op de Final4.

“De verschillen tussen de teams zijn heel klein. Iedereen kan van iedereen winnen”, laat Rolo weten op RTV Drenthe. Een cameraploeg is in het appartement van de Portugees in Emmen. Rolo kookt bruine bonen, rijst en een steak voor zijn gasten. “We wonnen thuis met één verschil van AtomiX en zij staan laatste. De BENE-League is een aantrekkelijke competitie.”

Angola
Tot nu toe weet Hurry-Up onder meer de Nederlandse clubs Aalsmeer, Volendam en Houten onder zich te houden. Daarmee zijn de oranjehemden op koers voor plaatsing voor de strijd om de landstitel. “Natuurlijk maken we kans op een grote prijs. Ik heb bij al mijn vorige clubs iets gewonnen”, legt Rolo uit. Knipogend: “Hopelijk laat Hurry-Up me niet in de steek.”

Advertentie

Voor de goedlachse rechteropbouwer in Zwartemeer neerstreek speelde hij onder meer vijf jaar in Angolo. Met Primeiro de Agosto werd Rolo vijf keer kampioen. “Ik was de enige witte man in de hele competitie. Dat was heel grappig. Iedereen wist wie ik was. Natuurlijk kenden de mensen van de club me bij naam. Alle andere fans kenden me als de witte man. Het was heel geestig.”

Aanhaken
Het Limburgse LIONS komt zaterdagavond tijdens de herstart van de BENE-League op bezoek in Zwartemeer. Bij een zege van de thuisploeg haakt het Hurry-Up van avonturier Rolo met nog vijf duels te spelen aan bij de kanshebbers op het behalen van de Final4.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie