Skip to main content

Housheer helpt Odense HC aan punten in Deense topper

Odense HC heeft in de tweede speelronde in Denemarken een tik uitgedeeld aan rivaal Team Esbjerg. Tijdens de 33-25 zege was aanwinst Dione Housheer belangrijk.

Advertentie

In de eerste helft maakte Odense HC, dat opnieuw geen beroep op Lois Abbingh kon doen, het verschil. De titelhouder ging bij 17-12 rusten. Doelvrouw Althea Reinhardt kwam in een uur tot veertien stops (40 procent).

Topschutter in kraker
Na de pauze kwam Team Esbjerg, dat het nog altijd stellen moet zonder de geblesseerde Estavana Polman, niet dichterbij dan 20-16. Bij 28-19 was het verschil het grootst.

Housheer werd topschutter van de kraker. De rechteropbouwer van Oranje is deze zomer overgekomen van competitiegenoot Nykøbing en scoorde tegen Team Esbjerg acht uit tien. Ook Kelly Vollebregt (drie doelpunten) en Bo van Wetering zijn op het scoreformulier gekomen.

Larissa Nusser
Eerder op de middag speelde København Håndbold in eigen huis met 27-27 gelijk. Tijdens de puntendeling met Silkeborg-Voel kwam Larissa Nusser in de Deense hoofdstad tot drie treffers en vier assists.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie