Housheer rijpt: “Ik heb leren doseren”

By 30 september 2020oktober 7th, 2020Achtergrond, Artikelen, Featured, Oranje, Oranje Dames

Gesteund door klinkende cijfers heeft ook Dione Housheer zich deze week op Papendal bij de nationale ploeg gemeld. De 21-jarige linkspoot heeft haar draai bij het Deense Nykøbing helemaal gevonden.

Advertentie

In de eerste vijf competitieduels scoorde Housheer liefst 35 keer. “Dit wordt mijn derde seizoen bij de club. Ik heb mijn ritme gevonden. Het land en team ken ik inmiddels goed”, legt ze uit.

In 2018 maakte Housheer na het landskampioenschap bij VOC de transfer naar Nykøbing. “Je komt in een nieuw land en moet een nieuwe taal spreken. Je begrijpt veel dingen niet. Ondanks dat je de stijgende lijn door wil zetten, heb ik in mijn eerste jaar vooral veel moeten wennen.”

Zwaar openingsprogramma
De afgelopen twee seizoenen heeft de international uit Ulft haar rendement binnen de lijnen stevig verbeterd. “Ik ben stapsgewijs sterker geworden”, vertelt Housheer. “Fysiek ga je mee, maar ook op technisch en vooral tactisch gebied haak je aan op het hoge niveau in Denemarken. Je staat tegenover zulke goede teams. Het gaat allemaal een tandje sneller. Dan moet je wel meegroeien.”

Advertentie

Met Nykøbing heeft Housheer een zwaar openingsprogramma in de Deense eredivisie achter de rug. De geel-blauwen hebben al gespeeld tegen kampioenskandidaten Team Esbjerg, Odense HC, Viborg HK en København Håndbold. Alleen van Vendsyssel Håndbold werd gewonnen (25-39).

Laura van der Heijden
“Ik heb leren doseren. Steeds vaker kies ik het juiste moment een actie te maken. Daardoor kom ik steeds beter uit de verf”, klinkt het opgetogen. Housheer vervolgt: “Ik krijg energie van het maken van doelpunten. Dan kan ik het team helpen.”

“Daardoor kom ik steeds beter uit de verf”

Ook bij de nationale ploeg hoopt Housheer steeds belangrijker te worden. In Laura van der Heijden heeft ze een grote dame voor zich. “Je meldt je geruster op Papendal. Dat komt, omdat je er al enige tijd bijzit. Ik heb er vooral veel zin in”, glimt ze. “Ik weet steeds beter wat ik op dit hoge niveau kan bijdragen.”

Ziggo Sport
Op donderdag en zaterdag oefent Oranje tegen Duitsland. Dat gebeurt in Lingen achter gesloten deuren. Op Ziggo Sport zijn Housheer en consorten te zien. “In je achterhoofd ben je bezig met doelen en plannen”, besluit de rechteropbouwspeelster stiekem. “Maar ik moet eerst vooral bezig zijn met de vraag: hoe kan ik het team helpen te winnen? Ik moet nuchter blijven.”

Advertentie