Housheer schiet uit startblokken, competitiedebuut Van der Vliet

Dione Housheer is het eredivisieseizoen in Denemarken sterk gestart. Tijdens het competitiedebuut van landgenoot Nikita van der Vliet voor Nykøbing schoot de linkshandige international uit de startblokken.

Nykøbing kende gisteravond zeer weinig moeite met Vendsyssel Handbold. Het werd 25-39 voor de gasten.

Housheer prikte acht keer raak. Op gebied van veldgoals bleef de oud-speelster van onder meer VOC foutloos: zes uit zes. Ook verzilverde Housheer twee strafworpen.

Larissa Nusser
De partij van Nykøbing stond tevens in teken van het competitiedebuut van Nikita van der Vliet. Sinds deze zomer staat de lijnspeler, die ook een rijk verleden heeft in Amsterdam, onder contract bij de Deense club. Ze luisterde haar optreden op met twee doelpunten.

Ook København Håndbold heeft de eerste twee punten binnen. In eigen huis werd Horsens, waar Claudia Rompen nog buiten de wedstrijdselectie zat, pas na rust (15-14) geklopt. Onder meer door drie goals en vier assists van Larissa Nusser eindigde het duel in 29-26 voor de oud-landskampioen.

Odense HC
Na de ruime nederlaag tegen Team Esbjerg heeft Odense HC de rug tegen Randers gerecht. De runner-up van vorig seizoen zegevierde met 21-26. Tess Wester en Lois Abbingh kwamen niet in actie, Nycke Groot tekende voor twee goals.

Foto: Jaap van der Pijll