Housheer schiet wéér zuiver

Waar ze een jaar geleden nog wel eens teveel schoten nodig had voor veel doelpunten, toont international Dione Housheer in het tenue van Odense HC aan geleerd te hebben goed om te springen met haar kansen.

Advertentie

Afgelopen weekend in de Champions League miste Housheer geen schot. Met zeven uit zeven had de rechteropbouwer van Oranje een fraai aandeel in de uitzege op het Turkse Kastamonu (25-31).

Missers
Sinds 2018 speelt Housheer in Denemarken. Via eredivisionist VOC vond ze haar weg naar middenmoter Nykøbing. In het geel-blauw liet ze vanaf de eerste wedstrijd zien te kunnen scoren, maar vielen er wekelijks ook veel missers te noteren.

Tijdens de competitiestart op het hoogste niveau in Denemarken is Housheer even zuiver als in de Champions League aan het schieten. Gisteravond tegen Ringkøbing Håndbold behaalde ze opnieuw een honderd procent score. Knap voor een speelster uit de tweede lijn.

Advertentie

Door zes doelpunten en nul missers van Housheer eindigde de partij in 35-18. Ook gaf de linkspoot vier fraaie assists en zo werd Housheer na de tijd naar voren gehaald en uitgeroepen tot Vrouw van de Wedstrijd.

Van Wetering en Vollebregt
Net als in de eerste Europese ronde pikten ook landgenoten Bo van Wetering en Kelly Vollebregt namens Odense HC tegen Ringkøbing Håndbold hun doelpuntjes mee. Beide waren drie keer trefzeker. Odense HC moet het nog altijd stellen zonder de geblesseerde olympiër Lois Abbingh.

Begin oktober komt de nationale ploeg voor het eerst sinds de Spelen in Tokio weer samen. Ook Housheer maakt onderdeel uit van de voorlopige selectie. Op 6 en 10 oktober speelt Oranje, tot en met he WK in december door Monique Tijsterman gecoacht, in het kader van de EK-kwalificatie tegen Wit-Rusland (thuis) en Griekenland (uit).

Advertentie