HSG Bensheim/Auerbach stoomt op

0

Het Nederlands getinte HSG Bensheim/Auerbach stoomt op in de Bundesliga. De club uit Duitsland klopte HSG Bad Wildungen Vipers en komt op zes punten. 

De derby tegen de competitiegenoot werd met 28-33 gewonnen. Tien goals van Sabine Heusdens bleek niet genoeg voor de overwinning van de thuisploeg. Aan de overkant waren nog meer landgenoten trefzeker.

Sarah Dekker maakte vier doelpunten. De linkspoot is in de zomer overgekomen van eredivisionist SEW en maakt over de grens een uitstekende indruk. Ook Sarah van Gulik (2) trof het net.

Noord-Brabantse doelvrouw
Zelfs Helen van Beurden werkte zich op het scoreformulier. De Noord-Brabantse doelvrouw scoorde twee keer. Ook met haar stops was ze van waarde voor HSG Bensheim/Auerbach, waar ook Dionne Visser en Sanne Hoekstra onder contract staan.

Geen van de landgenoten bij HSG Bensheim/Auerbach heeft een plaatsje gekregen in de voorlopige WK-selectie van Oranje. Sarah Dekker en Dionne Visser kregen eerder wel een uitnodiging van bondscoach Manu Mayonnade, maar moeten voor het wereldkampioenschap afhaken.

Zevende
HSG Bensheim/Auerbach staat zevende in Duitsland. Het team heeft evenveel punten als TuS Metzingen, TSV Bayer 04 Leverkusen en Buxtehuder SV.

Foto: Tina Kolthof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here