HSG Nordhorn-Lingen geeft niet thuis in vierpuntenduel

Het Nederlands getinte HSG Nordhorn-Lingen heeft het uitduel van concurrent HBW Balingen-Weilstetten met ruime cijfers verloren (35-24) en ziet zo het gat met de veilige zestiende plaats groeien.

Gisteravond troffen de nummer zestien en zeventien van de Bundesliga elkaar. De degradatiestreep scheidt beide ploegen. Voorafgaand aan het treffen was het verschil tussen HBW Balingen-Weilstetten en HSG Nordhorn één punt.

Al in de eerste helft maakte de thuisploeg korte metten met Toon Leenders en consorten (16-9). Het spelbeeld veranderde na rust niet. Ondanks negen doelpunten van positiegenoot van Sander Visser Robert Weber. Met 154 doelpunten is de Oostenrijker de huidige topschutter van de Bundesliga.

Patrick Miedema
Met drie uit drie werkte international Patrick Miedema zich nog op het scoreformulier. Door de nederlaag in het vierpuntenduel wordt HSG Nordhorn-Lingen op drie punten achterstand gezet door HBW Balingen-Weilstetten. TUSEM Essen won van GWD Minden (29-20) en nadert de rood-witten op een punt.