Skip to main content

HSG Nordhorn-Lingen geeft toe op VfL Gummersbach

Een vol midweeks programma op het tweede niveau van Duitsland. Met Oranjemannen binnen de lijnen. Een overzicht.

Advertentie

HSG Nordhorn-Lingen heeft in de kampioensstrijd een steek laten vallen. Op bezoek bij SG BBM Bietigheim kon de runner-up, waar Sander Visser (foto) er eentje maakte, geen potten breken: 30-23.

Zo loopt VfL Gummersbach uit. De ploeg waar Anel Matemutefendic staat kende geen problemen met HC Empor Rostock. Het werd liefst 39-26 voor de koploper van de tweede Bundesliga. Het verschil tussen VfL Gummersbach en HSG Nordhorn-Lingen is vier punten.

Ivar Stavast
Nog geen man over boord voor de rood-witten waar Patrick Miedema gaat vertrekken. De top-2 in de tweede Bundesliga promoveert naar het hoogste niveau van Duitsland. Op zondag speelt HSG Nordhorn-Lingen thuis tegen HC Elbflorenz Dresden.

Aanstaande opponent Ivar Stavast heeft het gelijktijdig tegen het ASV Hamm-Westfalen, tevens promotiekandidaat, van Dani Baijens en Lars Kooij gered. HC Elbflorenz Dresden trok gisteravond met 33-28 (18-15) aan het langste eind. Het drietal is opgeroepen voor de WK-playoff van de Oranjemannen met Portugal.

Vier maal
Niels Versteijnen heeft met VfL Lübeck-Schwartau twee punten overgehouden aan het treffen met TV Grosswallstadt waar Tom Jansen nog altijd ontbreekt. Na 15-13 werd het 29-26 voor de thuisploeg. Versteijnen maakte er vier en gaf evenveel assists.

Foto: FotoReza

Advertentie