HSG Nordhorn-Lingen is gedegradeerd

HSG Nordhorn-Lingen kan met nog drie duels voor het einde van de competitie degradatie uit de Bundesliga niet meer voorkomen.

De Nederlands getinte formatie ging gisteravond in eigen huis onderuit tegen TVB 1898 Stuttgart: 26-29. Bij rust zag het er al slecht uit voor HSG Nordhorn-Lingen (11-17).

Patrick Miedema scoorde drie keer voor de rood-witten. Een helft lang keepte Bart Ravensbergen die door een nieuwe krabbel na de zomer met HSG Nordhorn-Lingen in de tweede Bundesliga speelt.

Toon Leenders
De club gelegen aan de Twentse grens blijft steken op zeventien punten uit 35 wedstrijden. Het veilige TSV Minden heeft 25 punten. Ook TUSEM Essen en HSC 2000 Coburg zijn niet meer te redden.

Toon Leenders werkte zich tegen de gasten uit Stuttgart met een doelpunt op het scoreformulier. De oud-international is bezig aan zijn laatste weken op het parket. Leenders stopt en komt namens HSG Nordhorn-Lingen nog drie keer in actie.

Twaalf uit twaalf
Tevens geen punten voor eenvoudig doelpuntenmaker Jeffrey Boomhouwer. Bergischer HC kon het in dezelfde speelronde tegen Rhein-Neckar Löwen: 26-28 (13-14). Uwe Gensheimer scoorde twaalf uit twaalf.