HSG Nordhorn-Lingen weer punt dichterbij promotieplek

By 11 mei 2022Duitsland, Europa, Voorpagina

Door zelf te winnen en morsen van ASV Hamm-Westfalen is het Nederlands getinte HSG Nordhorn-Lingen in de tweede Bundesliga weer een punt dichterbij een promotieplek.

Advertentie

In eigen huis wist HSG Nordhorn-Lingen, nummer drie op de ranglijst, Die Eulen Ludwigshafen met 28-23 te kloppen. Bij rust was het verschil nog maar één goal (11-10). Zo de ploeg op 42 punten gekomen.

Dertien stops
Onder de lat van de thuisploeg maakte Oranjeheer Bart Ravensbergen (foto) een sterke indruk. Namens HSG Nordhorn-Lingen kwam de goalie tot dertien stops (39 procent). De vertrekkende Patrick Miedema vond in het rood-wit één keer het net.

Runner-up ASV Hamm-Westfalen moest op bezoek bij TV Grosswallstadt met een punt genoegen nemen. De thuisploeg maakte in de zoemer gelijk: 27-27. Dani Baijens was bij acht goals van de gasten betrokken: vier doelpunten en vier assists. ASV Hamm-Westfalen heeft na 33 wedstrijden 43 punten.

Mahmutefendic en Jansen
Door de remise van de runner-up kan VfL Gummersbach promotie naar de Bundesliga niet meer ontgaan. De machtige koploper waar landgenoot Anel Mahmutefendic de assistent is keert na de zomer terug op het hoogste niveau van Duitsland. Ook goed nieuws voor Tom Jansen, want de rechteropbouwer van TV Grosswallstadt gaat een transfer naar VfL Gummersbach maken.

Op zaterdagavond gaat HSG Nordhorn-Lingen op bezoek bij hoogvlieger ThSV Eisenach. Ook ASV Hamm-Westfalen speelt uit. Een dag later nemen Baijens en consorten het op tegen HV Dessau-Rosslauer.

Foto: FotoReza

Advertentie