Hubo Initia Hasselt verslaat Targos Bevo

By 3 oktober 2016Geen categorie

In de tweede wedstrijd van het eerste BENE-League superweekend moest Initia het in eigen huis opnemen tegen Targos Bevo HC. Een dag eerder won Initia in Volendam. Bevo speelde gelijk tegen Achilles Bocholt.

In de openingsfase hielden beide ploegen elkaar op gelijke hoogte. Bij 6-4 na 10 minuten begon Hasselt de bovenhand te nemen getuige een 13-8 na 21 minuten. Ooms en Robyns waren zeer efficiënt en ook Vonckx stond goed te keepen. In de laatste 6 minuten van de eerste helft kon Initia uitlopen van 13-10 naar 17-10.

Tweede helft
In de tweede helft liet Initia de Nederlandse bezoekers op geen enkel moment in de wedstrijd komen. Onder leiding van dirigent Tom Robyns – goed voor tien doelpunten – stoomde Hasselt door naar een al bij al gemakkelijke 31-24 overwinning. Bovendien kreeg ook Hasselts talent Niels Kelchtermans zijn eerste speelminuten in het eerste team. Door de nederlaag van Limburg Lions komt Initia alleen aan de leiding in de BENE-League!

Volgende week gaat Initia op bezoek bij Hurry Up in Zwartemeer.

Hubo Initia Hasselt:  Tim Houbrechts, Simon Ooms 7, Roel Adams 2, Andrei Buciuman, Ruben Roelants, Tom Robyns 10, Bram Van der Goten 1, Bart Köhlen 5, Robbert Bogaerts 3, Brecht Vanbrabant, Mattias Van Criekinge, Dylan Vossen 3, Jente Haesevoets, Jelle Vonckx, Niels Kelchtermans, Ben Kranzen

Targos Bevo: Markus Hammerschmidt, Max de Lange 2, Joost Rombouts, Rik Elissen 8, Toon Leenders 2, Pim Augustinus 5, Nick de Kuyper 1, Bram van Grunsven, Sonni de Jonge 2, Jeroen van den Beucken 3, Nick van den Beucken, Niek Jordens 1, Robin Jansen