Huiberts denkt na over haar toekomst

By 20 mei 2021mei 28th, 2021Achtergrond, Artikelen, Competities, Eredivisie, Voorpagina

Na een jaar aanmodderen bij haar nieuwe club Volendam denkt doelvrouw Marit Huiberts (19) na over haar toekomst. Ze zal de aankomende weken beslissen waar ze na de zomer onder de lat staat.

Advertentie

Een jaar geleden besloot Huiberts het vertrouwde tenue van VOC in te ruilen voor het oranje-zwart van provinciegenoot Volendam. “In Amsterdam waren wat onduidelijkheden. Bij Volendam zou ik gaan werken met Gerrie Eijlers. Een topkeeper. Dat heeft me overgehaald”, legt de oud-jeugdinternational uit.

Ook teamgenoten Pien van der Geest en Kirsten Theron kozen voor het plan in het vissersdorp. “De eerste weken waren erg leuk en beloftevol”, gaat Huiberts verder. In augustus 2020 tijdens de Noord Holland Cup met VZV, SEW en VOC maakte Volendam een sterke indruk. “Het werken met coach Mark (Ortega, red.) deed de ploeg heel goed.”

Sabrina van der Mast
Na de lange lockdown begon Huiberts met Volendam onlangs aan de alternatieve competitie. Net onderweg besloot de club Ortega door te schuiven naar de mannenploeg, waar Hans van Dijk opstapte. “Een grote tegenslag”, is Huiberts eerlijk. Want ze had vertrouwen gekregen in de aanpak van de Amerikaan.

Advertentie

Spelmaakster Sabrina van der Mast heeft de afgelopen weken de trainingen en coaching van de ploeg verzorgd. Huiberts: “Dat heeft ze goed ingevuld. Ze kent ons, doordat ze lang met ons in het veld heeft gestaan, heel goed. Maar we missen haar ervaring binnen de lijnen.”

Op de tong bijten
Van de vijf partijen in de alternatieve competitie heeft Volendam er vier verloren. In Serge ter Horst heeft de clubleiding inmiddels een opvolger voor Ortega en invaller Van der Mast gevonden. “We hebben de eerste training van Serge gehad”, vertelt Huiberts. “Het is allemaal weer wennen.”

Ze baalt van de gang van zaken bij de Noord-Hollandse eredivisionist. “De meiden hebben begrip voor de beslissing van Volendam om Mark naar de mannen te laten gaan, zij spelen al jaren mee om de prijzen en wij komen pas op”, bijt ze op haar tong. “Maar ik zou mezelf en ook het team waarin ik speel graag zien doorontwikkelen.”

Opties
Een sterke voorbereiding van Volendam stemde nieuweling Huiberts nog vrolijk en gerust. Een aantal stevige uitdagingen later gaat ze haar opties bekijken. “Ik ben er nog niet uit”, besluit Huiberts in ze. “Sinds ik bij VOC in de eredivisie speel heb ik al de ambitie om stappen in mijn carrière te blijven maken.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie