Skip to main content

Hurry-Up blijft overeind in Wallonië

By 3 september 2022BENE-league, Competities, Voorpagina

Niet vaak heeft Hurry-Up de hal van competitiegenoot Visé uit Wallonië verlaten met een overwinning. Vanavond was het wel raak: 23-25.

Advertentie

Na 6-10 voor Hurry-Up kwam Visé terug tot 10-11 bij rust. In de lente kroonden de wit-blauwen zich nog toch Belgisch kampioen door Achilles Bocholt na strafworpen te onttronen.

In het zwarte uittenue van Hurry-Up lieten onder meer aanwinsten Valter Soares, Daniél Tako én Patrick Miedema (foto) zich voor het eerst in de BENE-League zien. Laatstgenoemde is overgekomen van HSG Nordhorn-Lingen en maakte namens de bezoekers het uur in de aanval vol.

Na de pauze viel de linkerhoekspeler Goncalo Gracio goed in namens de gasten uit Drenthe. De snelle Portugees maakte vijf uit zes en zag Hurry-Up zo leiden (19-23).

Visé kwam nog terug tot een treffer (23-24) en raakte in de slotfase de lat. Dertig tellen voor het eind besliste Miedema met een onderhandse bal de partij in het voordeel van Hurry-Up.

Door Europese verplichtingen speelt Hurry-Up aanstaande donderdagavond al in de BENE-League. Na het thuisduel tegen promovendus Eupen stapt de formatie van Joop Fiege vrijdagochtend op de bus naar Luxemburg waar de oranjehemden zich in het weekend in de eerste ronde van de EHF European Cup gaan laten zien.

Lees ook: Zege Aalsmeer op Bevo bij rentree Boomhouwer

Foto: Tina Kolthof

Advertentie