Hurry-Up en Volendam schieten met ‘rode remise’ weinig op

Hurry-Up en Volendam blijven door een remise respectievelijk vijfde en vierde in de HandbalNL League. Liefst drie spelers eindigden tijdens de harde partij in Zwartemeer op de tribune.

Advertentie

Door vier goals van spelmaker Florent Bourget ging Volendam bij een duidelijke voorsprong van 8-12 rusten. René Jaspers deed toen al niet meer mee. Vanaf zeven meter raakte de strafworpspecialist van Hurry-Up het gezicht van Dennis Schellekens waarna hij na overleg een rode kaart kreeg.

In de tweede helft probeerde de formatie van Joop Fiege het in de omschakeling. In de break-out brachten Ulisses Ribeiro, maker van vijf treffers, en Harm Meijer de spanning in de partij helemaal terug (18-18). Even daarvoor werd Marnix Roos na te wild dichtlopen naar de tribune gestuurd.

Erik Blaauw
Drie minuten voor tijd maakte captain van Hurry-Up Ronald Suelmann de 22-21. Met twee doelpunten op rij hielp Erik Blaauw de gasten uit Noord-Holland weer aan de goede kant van de score. Ook de 23-23 kwam van de hand van Suelmann.

In de slotminuut scoorden Blaauw en Dragan Vrgoc nog eenmaal voor hun ploeg waarna bij 24-24 het eindsignaal klonk. Even daarvoor zette Stefan van Gils na een tik in het gezicht van Sverre Jansen het aantal directe uitsluitingen van de middag in Drenthe op drie.

LIONS-uit
Hurry-Up, dat volgende week op bezoek gaat bij koploper LIONS, blijft laatste in de competitie en ook de achterstand van Volendam op runner-up Aalsmeer is nog altijd behoorlijk: drie punten. De top-2 speelt in een best-of-three om de titel.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie