Skip to main content

Hurry-Up geeft niet op

Hurry staat dan wel vijfde in de HandbalNL League, maar opgeven doen de Zwartemeerders na de thuiszege op Quintus niet.

Advertentie

In het slotduel van de heenronde van de play-offs wisten de Drenten Quintus te kloppen. Na 17-12 bij rust werd het 33-27 voor Hurry-Up.

De eerste voltreffer voor de formatie van trainer/coach Fiege. Eerder werd onder meer met een punt verschil van kampioenskandidaten Aalsmeer (27-26) en Bevo verloren (32-31). Fiege: “Opgeven doen we niet bij Hurry-Up. We spelen van de aankomende vijf duels nog drie keer thuis.”

Vermeer en Riksten
Na 8-8 kwam Hurry-Up, waar de 19-jarige Sander Bos zijn contract heeft verlengd, in Zwartemeer even los van Quintus (17-12). Voor rust maakte Bernie Vermeer er na extra stops van doelman Boris Tot vijf. Na de pauze kwam Brent Riksten vanaf de linkeropbouwer tot zes belangrijke doelpunten.

Advertentie

“Natuurlijk willen ook wij om de finale spelen, maar door twee keer een uitduel met een punt verschil te verliezen hebben we het onszelf niet makkelijk gemaakt”, besluit Fiege. “Het was matig. Volgende week tegen landskampioen Aalsmeer moet het veel beter.”

Degradatie naar eredivisie
In het groen-wit van Quintus vielen de 17-jarige doelman Evan de Lange, Karim Tamim op de lijn en in de tweede helft Jordi van Erp in positief opzicht op. De Heulse formatie staat puntloos laatste in de HandbalNL League. Daarmee komt degradatie naar de eredivisie dichtbij.

Op 7 mei wordt Hurry-Up – Aalsmeer gespeeld. Hurry-Up heeft drie punten, nummer vier LIONS vijf. De top-2 van de HandbalNL League mag eind mei om de schaal spelen.

Lees ook: Volendam en Aalsmeer zijn concurrentie te slim af

Foto: Tina Kolthof

Advertentie