Hurry-Up loert op tweede hoofdprijs in clubgeschiedenis

By 17 februari 2021februari 18th, 2021BENE-league, Competities, Eredivisie, Featured

In 2011 won Hurry-Up de beker. Na tien jaar mikken de Zwartemeerders opnieuw op een hoofdprijs: de landstitel. In de HandbalNL League die in maart starten gaat moet het gebeuren.

Advertentie

Na bijna vier maanden stilgestaan te hebben is Hurry-Up in januari weer in training gegaan. Ook competitiegenoten LIONS, Bevo, Aalsmeer en Volendam zijn het parket op gegaan en in samenspraak met het NHV en de NOC*NSF is besloten om vanaf het weekend van 6 en 7 maart de HandbalNL League af te maken.

Uit de competitie die in september 2020 in gang is gezet moet de nieuwe landskampioen voortkomen. Op dit moment is die titel in handen van Aalsmeer. Hurry-Up aast op de schaal van de Noord-Hollanders.

Kansrijk
“Wij gaan ervoor. Dat is altijd zo hier”, laat René Jaspers weten op RTV Drenthe. De kundige hoekspeler, in 2018 overgekomen van rivaal E&O, heeft zin weer op het veld te staan en om de knikkers te spelen. Onder trainer/coach Joop Fiege heeft Jaspers als spelmaker een nieuwe rol gekregen.

Advertentie

Ook Ronald Suelmann kijkt uit naar de aanstaande titelstrijd. De aanvoerder, met meer dan tien doelpunten de grote man in de gewonnen bekerfinale in 2011, dicht Hurry-Up zelfs een kans toe Nederlands kampioen te worden: “Bij andere teams in de coronabreak zijn wat mensen vertrokken. Wij hebben de boel compleet gehouden.”

Vier nieuwelingen
Suelmann heeft het over de transfers van Jorn Smits van Volendam naar Denemarken en de gang van Robin Jansen, linkeropbouwer van Bevo, naar TV Emsdetten. Ook sterkhouder van Aalsmeer Samir Benghanem werkte onlangs een oefenstage in Duitsland af.

“De meeste mensen zijn fit bij ons. Ik denk dat we een goede kans maken mee te spelen om het kampioenschap”, besluit Suelmann. Dit seizoen heeft Hurry-Up zich weten te versterken met Sverre Jansen, Noah van Wieringen, Bernie Vermeer – die zijn aflopende verbintenis met twee jaar heeft verlengd – en de Portugees op de linkerhoek Ulisses Ribeiro. Het viertal heeft zich dit seizoen slechts één keer kunnen laten zien in Zwartemeer.

Snel op vakantie
Met de komst van Quintus telt de HandbalNL League zes deelnemers. Alle ploegen spelen een keer thuis en uit tegen elkaar. Het beste team pakt de titel. “Je moet er gelijk staan. Het is een kleine competitie”, concludeert Fiege, hij stond ook tijdens het historische bekerduel in Almere van bijna tien jaar geleden namens Hurry-Up langs de zijlijn, op de regionale omroep van Drenthe. “Als je drie keer achter elkaar verliest ben je dood en kun je op vakantie. We willen er meteen bij zijn.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie