Skip to main content

HV KRAS/Volendam neemt Europese plaats in van Bevo

HV KRAS/Volendam speelt het komende seizoen toch in Europees verband. Doordat Targos Bevo HC afziet van deelname aan de EHF Challenge Cup, schuift dit ticket door naar de eerstvolgende club die daar met de sportieve prestaties van het afgelopen handbaljaar recht op heeft. Hierdoor komen de Volendammers in het seizoen 2016-‘17 minimaal uit in de Challenge Cup.

Advertentie

KRAS/Volendam wist in het afgelopen jaar geen startbewijs te bemachtigen voor een Europees handbaltoernooi. De teams die hier aanvankelijk wel recht op hadden, waren landskampioen OCI-Lions (EHF Cup), Bevo, FIQAS/ Aalsmeer en JMS Hurry-Up (allen EHF Challenge Cup). Als een team van dit kwartet geen gebruik zou maken van het deelnamebewijs, dan kwam KRAS/Volendam als eerste hiervoor in aanmerking. Deelname aan Europese toernooien past in de sportieve ambities van KRAS/Volendam. Het bestuur besloot daarom deze kans aan te grijpen en de Volendammers in te schrijven.

“De ervaring die de spelers opdoen met het spelen tegen een buitenlandse tegenstander is uniek”

Bestuurslid technische zaken Joost Ooms beaamt dat het spelen van Europese wedstrijden past in het beleid van de club én positief bijdraagt aan de ontwikkeling van spelers. Hij is dan ook blij dat KRAS/Volendam komend seizoen toch uitkomt in Europees verband. “De ervaring die de spelers opdoen met het spelen tegen een buitenlandse tegenstander is uniek. Als wij de kans hebben om tóch in een Europees toernooi te spelen, dan gaan we daarvoor.”

Mogelijk promotie naar EHF Cup
Ooms heeft bij het EHF zelfs een verzoek ingediend om uit te komen in de hoger aangeschreven EHF Cup. Hierover krijgt KRAS/Volendam uiterlijk donderdag uitsluitsel. “De club heeft de ambitie om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. In de EHF Cup spelen over het algemeen de betere clubs en zijn de randzaken vaak net nog iets beter geregeld dan in de Challenge Cup. Hopelijk voert het EHF deze promotie door.”

Advertentie

Afgelopen seizoen kwam KRAS/Volendam ook uit in de EHF Cup. Destijds werd in de eerste kwalificatieronde overtuigend over twee wedstrijden gewonnen van het Montenegrijnse Lovcen Cetinje (34-23 en 18-30 winst). In de tweede ronde ging het team dapper ten onder tegen SKA Minsk uit Wit-Rusland (25-32 en 32-30 verlies).

Targos Bevo
Het belangrijkste argument voor Bevo om af te zien van Europees handbal zijn de hoge kosten. Twee jaar geleden deed de club mee in de voorronde Champions League en de tweede ronde van de EHF Cup. Bevo moest naar Wit-Rusland en Slowakije en voelde dat afgelopen jaren nog goed in de portemonnee. “Bevo heeft de afgelopen twee jaar heel hard aan de weg getimmerd, ook wat betreft de accommodatie. We denken dat we alles op orde hebben om volgend jaar weer Europees te kunnen spelen.” Zo liet voorzitter Mustafa Amhaouch weten aan 1Limburg. De spelersgroep van Bevo reageerde teleurgesteld, maar met begrip op het besluit.

Door: Sonny Sier
Foto: FotoRezaAdvertentie