HVC eindigt als twaalfde tussen landskampioenen

By 11 oktober 2021Beach Handball, Voorpagina

HVC uit het Drentse Barger-Compascuum is op de twaalfde plaats geëindigd op het EK voor clubteams in het Italiaanse Palermo. Tijdens de EHF Beach Handball Champions Cup deden zestien mannenteams mee.

Advertentie

Op het eiland verloor Nederlands kampioen HVC in de poulefase van latere finalist V. Gaw (Portugal) en het bronzen Hir-Sat BHC (Hongarije). Op de tweede EK-dag was het wel raak voor de Drenten.

Meijeringh en Robben
Tegen de landskampioenen van Oekraïne en Groot-Brittanië, respectievelijk Odese Region en London Beach Handball, wist de formatie van Annelies Smeets en assistent Leon Budé van Camelot te zegevieren. In Palermo waren Yannick Meijeringh, topschutter Thomas Robben, David de Witt en Joost Steenhuis belangrijk voor HVC.

Tijdens het finaleweekend zat het niet mee voor de Compascumers. Tegen zowel thuisploeg Blue Team als ASD Grosseta Handball tevens uit Italië verloor HVC in de verlenging. Tegen laatstgenoemde opponent ging het pas bij de vijftiende shoot-out mis voor de oranjehemden.

Aanstaande woensdag
Na de EHF Beach Handball Champions Cup zit het zandseizoen er op voor HVC. De tweede divisionist gaat zich weer op de zaalcompetitie focussen. Aanstaande woensdag is al het inhaalduel met de reserveploeg van Hurry-Up.

Advertentie