HVC uit Drenthe is Nederlandse troef op Champions Cup

By 24 september 2021Beach Handball, Voorpagina

HVC uit het Drentse dorpje Barger-Compascuum, nog geen tweeduizend inwoners, is tussen 7 en 10 oktober de Nederlandse troef tijdens de EHF Beach Handball Champions Cup.

Advertentie

Als kampioen van Nederland heeft de ploeg in het oranje, in de zaal uitkomend in de tweede divisie, zich geplaatst en ingeschreven voor het EK voor clubteams. In het Italiaanse Palermo komen alle landskampioenen van Europa elkaar tegen.

Van Oekraïne tot London
Het is de eerste keer dat HVC uitkomt op de Champions Cup. De Nederlands kampioen aan de vrouwenkant LIT Malserzn reist niet af naar Sicilië om zich met de top van het continent te meten.

De Drentse club, gelegen tussen Emmen en de Duitse grens, neemt het in de poulefase in Palermo op tegen vier andere ploegen. HVC is bij HIR-SAT BHC (Hongarije), Odesa region (Oekraïne), London Beach Handball (Groot-Britannië) en V. Gaw (Portugal) ingedeeld. Na de Champions Cup keert HVC weer terug de zaal in om het op het derde niveau van het land op te nemen tegen Reehorst.

Camelot
Het team dat gecoacht zal worden door Annelies Smeets krijgt op het EK voor clubteams hulp van meervoudig landskampioen Camelot uit Tilburg. Een aantal spelers van Camelot, dat in de lente nog meedeed aan de EBT Finals, zal in Italië in het tenue van HVC te zien zijn.

Foto: Marchel Frome

Advertentie