Skip to main content

IJslandse ploeg mist finale Challenge Cup door opmerkelijk optreden arbiters

By 2 mei 2017Voorpagina

Het IJslandse Valur werd zondag in Roemenië uitgeschakeld in de Europese Challenge Cup. Beelden wijzen opmerkelijk veel scheidsrechterlijke dwalingen in het nadeel van de bezoekers uit.

Advertentie

Met acht doelpunten voorsprong (30-22) reisde de Noord-Europese ploeg met veel zelfvertrouwen af naar Roemenië voor de return in de halve eindstrijd van het bekertoernooi. De finale van de Challenge Cup lag op de loer. Echter maakte Valur in de hal van opponent Potaissa Turda nooit kans op de eindstrijd.

Precies negen
Op beelden is te zien hoe de spelers van Valur keer op keer op de vloer worden geslingerd. Het matchreport wijst uit dat niet de Roemeense handballers, maar de spelers van Valur veelal werden gestraft. De IJslanders mochten zes keer inrukken voor een tijdstraf, terwijl de thuisploeg slechts één keer een tijdstraf kreeg te verduren.

Bij rust was het gat al de benodigde acht treffers (16-9). Na het laatste fluitsignaal waren het er precies negen (32-23) en konden de handen in de lucht bij de Roemeense thuisploeg. Het arbitrale duo uit Tsjechië schoof ongetwijfeld aan bij het feestmaal.

Hurry-Up
In de finale kruist Potaissa Turda de degens met favoriet Sporting CP. De Portugezen versloegen JMS/Hurry-Up over twee duels. In Emmen kon de formatie van Vlijm de miljoenengigant knap bijbenen.

Advertentie