Skip to main content

“Ik heb gemerkt dat ik het spelletje erg miste”

Maura Visser is na haar zwangerschap terug binnen de lijnen. De 33-jarige spelmaakster is met haar Duitse club SG BBM Bietigheim gebrand op revanche. Ook heeft ze het EK in Frankrijk nog niet uit haar hoofd gezet. 

Advertentie

Na een seizoen afwezigheid beviel Visser in maart van haar gezonde dochter Mexie. In de zomer sloot ze tijdens het begin van de voorbereiding aan bij haar club SG BBM Bietigheim. “Het was afwachten hoe m’n knieën zouden reageren na zo’n lange periode aan de kant, maar dat gaat gelukkig goed. Verder heb ik in samenspraak met de trainer een goede balans kunnen vinden in trainingsarbeid”, vertelt ze.

Vanaf de kant zag een zwangere Visser SG BBM Bietigheim een moeizaam seizoen doormaken. Zo verloor de ploeg de landstitel en boog het in de bekerfinale. “In het begin vond ik het lastig het team in de steek te laten, ondanks dat er een heel mooie en bijzondere reden voor was”, zegt Visser. “Ik heb gemerkt dat ik het spelletje erg miste. Dat is de reden dat ik door ga.”

EK
In de Bundesliga gaat Visser voor niets minder dan herovering van de titel. En wanneer bondscoach Helle Thomsen belt? “Dat zou een eer zijn. Maar ik wil eerst fit worden en terug op mijn niveau zijn”, is de Haagse stellig. “Het EK in 2016 in Zweden was zoiets moois. Als ik nog eens heen zou gaan, zou dat heel bijzonder zijn. Zeker met een kleintje op de tribune.”

In de zevende editie van het Handbal Inside Magazine is een uitgebreid interview te lezen met Maura Visser. Eind september ploft het blad op de deurmat. 

Advertentie