“Ik sta nog steeds volledig achter de keuze”

0

Een terugkeer van Nycke Groot bij Oranje, bijvoorbeeld voor de Olympische Spelen in 2020, lijkt op korte termijn uitgesloten. Dat laat de spelmaakster weten in een interview aan de EHF. 

“Ik sta nog steeds volledig achter mijn keuze”, vertelt Groot. “In de voorbereiding bij Odense HC heb ik gekampt met een achillespeesblessure en andere kleine klachten. Voor mijn lichaam, en geest, is het beter om tijdens interlandweken rustig aan te doen.”

In januari van dit jaar besloot Groot te stoppen bij Nederland. Een aantal maanden later ruilde ze Hongarije in voor Denemarken. Door Groot’s transfer van Györ naar Odense HC komt ze dit seizoen niet in de Champions League, maar EHF Cup uit.

“Mijn rol in Denemarken is anders dan bij Györ”, legt Groot uit. “De verwachtingen zijn torenhoog, maar dat is ook de reden dan Odense HC me wilde hebben. Ik hoop dat de ervaring die ik bij Györ heb opgedaan kan inzetten om dit team te helpen.”

Dit weekend komt de blondine met Odense HC in actie in de EHF Cup. DHC Slavia Praha wordt in Denemarken twee keer ontvangen. Zowel het thuis- als uitduel wordt in het onderkomen van Groot en consorten afgewerkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here