”Ik was toe aan een nieuwe prikkel”

By 16 september 2020september 18th, 2020Achtergrond, Featured, Oranje, Oranje Dames

De komende drie seizoenen speelt international Debbie Bont (29) voor de Franse landskampioen Metz Handball. ”Ik heb me lang afgevraagd: wat laat ik precies achter?”

Advertentie

Tussen 2015 en 2020 droeg Bont het zwart-goud van København Håndbold. In de Deense hoofdstad vond de rechterhoekspeelster weer de juiste vorm. Na een mislukte periode bij HC Leipzig keerde Bont in 2014 terug bij Dalfsen. Na het winnen van de dubbel staat Bont vijf jaar later opeens onder contract bij één van de grootste clubs van Europa: Metz Handball.

Mayonnade
”Vrij onverwachte interesse”, zegt ze. ”Een belangrijke factor van de transfer is het bondscoachschap van Manu Mayonnade bij Oranje. Hij coacht in Metz. Hij kent me van de nationale ploeg en toen ze op zoek moesten naar een nieuwe rechterhoekspeelster kwamen ze bij mij uit. Toen mijn spelersmakelaar belde om mijn interesse te polsen, ben ik goed gaan nadenken.”

Bont moest een lastige afweging maken, waarbij het sportieve aspect uiteindelijk de doorslag gaf. ”København Håndbold is hard getroffen door het coronavirus. Daarom slaan ze Europees handbal een jaar over”, blikt Bont terug op haar keuze. ”Ik wilde altijd al ver komen in de Champions League, de Final4 halen en meer om de prijzen spelen. Die kans is bij Metz veel groter.”

Nieuwe prikkel
Bont, die eind dit jaar dertig wordt, ziet haar gang naar de Franse topclub als een mooi doel. ”Ik kan me nog eens bewijzen. Na vijf jaar bij dezelfde club was ik toe aan een nieuwe prikkel. Ik denk dat het goed is jezelf te blijven uitdagen. Ik heb tot 2023 getekend. Dat is een flinke plus. Ik wil mijn prijzenkast uitbreiden. Dat geeft veel motivatie.”

Het hele verhaal lezen? Word lid van het Handbal Inside Magazine en krijg de laatste editie meteen thuisgestuurd.

Foto’s: Jaap van der Pijll en Tina Kolthof

Advertentie