“Ik wil me graag laten zien in de Bundesliga”

In de staart van de podcast over de Olympische Spelen van de Oranjedames De Tokio Tapes vertelt international Kay Smits (24) over zijn aankomst in Duitsland bij SC Magdeburg.

Advertentie

Na een topseizoen bij het Deense TTH Holstebro en het Nederlands team, kwalificatie voor het EK in Hongarije, speelt Smits aankomend seizoen voor Bundesliga-club SC Magdeburg. De club waar hij tussen januari en april 2020 al even onder contract stond.

“Het ben al gewend”, zegt Smits in de podcast over zijn eerste week in Duitsland. “Alsof ik na de zomerstop terugkom bij mijn club, terwijl het toch anderhalf jaar geleden is dat ik hier was. De spelers, staf en arena zijn hetzelfde.”

Meer zelfvertrouwen
Afgelopen seizoen eindigde de nieuwe club van de rechteropbouwer van Oranje achter kampioenskandidaten THW Kiel en SG Flensburg-Handewitt op plek drie. “Ik ben heel blij met deze stap. Het was de bedoeling een grote te maken”, legt Smits uit. “Toen ik in 2020 hier voor het eerst ging spelen was ik onder de indruk. Dat gevoel heb ik nu niet. Ik kom met meer zelfvertrouwen en wil al snel wat laten zien.”

De oud-speler van onder meer LIONS gaat recht op zijn doel af. “Ik wil me graag laten zien in de Bundesliga. Natuurlijk wil ik hier belangrijk worden. Ik geef mezelf minder tijd een aandeel in het spel te hebben dan in Holstebro en bij Wilhelmshavener HV in de tweede Bundesliga. Ik wil mezelf uitdagen zo snel mogelijk op mijn niveau te komen en door te groeien.”

Spotify
Benieuwd naar de podcast met Smits? Luister hier of via je favoriete Podcast App als Spotify.

Foto: FotoReza

Advertentie