“Ik zie thuiswedstrijden van Hurry-Up steeds vaker als een evenement”

Linkerhoekspeler van Hurry-Up René Jaspers (25) kiest voor seizoen zeven in Drenthe. “Ik ben gevoelig voor sfeer en voel me lekker bij deze club.”

Advertentie

Volendam toonde interesse voor Jaspers die ook wel eens liet vallen over een stap naar het buitenland na te denken. Toch heeft de linkerhoekspeler bij Hurry-Up bijgetekend. “De tijd vliegt. Ik zit hier al zes jaar en heb mijn hele leven in Emmen opgebouwd. Ik ben een troste Brabander, maar inmiddels ook een beetje een Drent.”

In 2016 ruilde Jaspers Hercules in voor E&O. “Mijn tweede wedstrijd voor die club was in Zwartemeer. Tijdens de warming-up zat het al vol. Ik was gewend om in Den Haag voor honderd mensen te spelen. Er was een échte derbysfeer in Zwartemeer en we speelden na een achterstand van negen goals ook nog gelijk. Die avond in de hal maakte veel indruk.”

Knettergek
“Ik ben daar wel gevoelig voor”, geeft de linkerhoekspeler die de laatste maanden op de reservelijst van Oranje verschijnt toe. Draaibal, veger, Jaspers wil het publiek iets geven. “Ik zie thuiswedstrijden van Hurry-Up steeds vaker als een evenement. Ze kunnen op de tribune knettergek worden. Die mensen wil je niet zo maar in de steek laten.”

Advertentie

Zo ging Jaspers met de Zwartemeerse club om tafel en kwam eruit. Niet spelen in het oranje-zwart van Volendam, maar dat van competitiegenoot Hurry-Up. “Hoe langer ik op deze plek blijf, des te meer ik ook zal gaan achterlaten. Ik wil de deur voor een eventuele transfer in de toekomst niet dichtdoen, maar ook het sociale aspect telt. Ik voel me hier goed”, biecht Jaspers op. “Nu hoop ik ook snel mijn studie in Groningen tot leraar lichamelijke opvoeding af te ronden.”

Mailtjes van de bond
De flankspeler uit Breda blijft actief bij de middenmootclub uit de BENE-League. De kans is groot dat bondscoach van de Oranjemannen Erlingur Richardsson eerder zal gaan kiezen voor internationals die in het buitenland als prof trainen, leven en spelen. “De mailtjes van de bond met de convocatie zijn een eer en spannend, maar contact met de staf van de nationale ploeg is er niet. Dus ik weet niet wat mijn kansen zijn en wat er eventueel van me verwacht wordt. Bij Hurry-Up neem ik alle strafworpen. Ik denk dat, dat mijn specialiteit is. Er zit rek in de afronding vanuit de hoek.”

“De keuze om bij Hurry-Up te blijven is ook een sportieve”, wil Jaspers zeker kwijt. “Ons team speelt al enige tijd samen en als we na de zomer weer met veel dezelfde jongens er staan zijn we op elkaar ingespeeld en kunnen we het teams als LIONS en Aalsmeer nog lastiger maken. Tel daar de komst van een ervaren kracht als Patrick Miedema bij op. Die weet wel hoe je een wedstrijd onder druk uitspeelt.”

Net als Jaspers blijven onder meer ook Boris Tot, Brent Riksten en Dragan Vrgoc Hurry-Up trouw. Huisgenoot van Jaspers in zijn woning in Emmen Sverre Jansen is met de Zwartemeerders in gesprek over contractverlenging.

HandbalNL League
Jaspers besluit: “Hurry-Up is tot veel meer in staat. Mogelijk hebben we tijd nodig om te leren, maar met nog acht wedstrijden in de play-offs te gaan zie ik ons in de HandbalNL League ook wel stunten. Anders moet het na de zomer gebeuren. Ik ben nog niet klaar in Drenthe!”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie