In Beek bekert Quintus verder

By 23 maart 2023Beker, Competities, Voorpagina

Titelhouder Quintus is door een duidelijke overwinning in Beek de vierde en laatste halve finalist van de bekercompetitie. Het werd gisteravond tegen BFC 20-36 voor de bezoekers.

In het openingskwartier kon de thuisploeg, puntloos laatste in de eredivisie, knap mee met de bekerhouder. Na zestien minuten tekende linkspoot van BFC Iyem Pelzer voor de 9-9.

Duo stopt
Nog voor de rust wist Quintus bij de laatste acht een gaatje te slaan. Na 11-11 tilde Lysanne Huele de score in Zuid-Limburg naar 14-18 bij rust.

Bij BFC is het trainersduo Harold Nusser/Niek Onink bezig aan de laatste weken. Na twee seizoenen gaat het tweetal in Beek afscheid nemen. Quintus gunde Nusser en Onink geen langer bekeravontuur.

Pelzer en Van der Helm
Waar bij BFC na veertig minuten de koek op was, hadden de Heulse bezoekers nog energie over. Mirthe de Jong en Alieke van Maurik (foto) zorgden voor het eerste gaatje van tien (17-27).

Opnieuw Pelzer, pas 16 jaar, en Judith van der Helm bepaalden de eindstand in de kwartfinale. Quintus voegt zich bij VOC, HandbaL Venlo en Kwiek.