In Parijs op zoek naar eerste punten in Champions League

By 23 september 2021Europa, Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Het PSG van Luc Steins komt vanavond voor de tweede keer in actie in de groepsfase van de Champions League. Op eigen parket in Parijs hoopt de landskampioen van Frankrijk de eerste punten te scoren.

Advertentie

Een week geleden slaagde PSG er niet in, in Hongarije te zegevieren. Na 13-17 voor bij rust was het Veszprem dat Steins en consorten bijhaalde en wist te winnen: 34-31.

Fenix Toulouse
Om 20:45 speelt PSG vanavond tegen Dinamo Bururesti. De gasten uit Roemenië waren in het eerste groepsduel in het kampioenenbal verrassend te sterk voor de Poolse landskampioen Vive Kielce (32-29).

Afgelopen weekend prikte Steins nog maar eens twee keer raak tijdens het gewonnen competitieduel van PSG tegen de oude werkgever van de Limburger Fenix Toulouse (43-28). Steins wisselt op de middenopbouw af met Nicola Karabatic.

Snelle aanvalsvorm
Met de spelmaker van Oranje als spelmaker schakelt PSG over naar een meer snelle vorm van aanvallen. Dat pakte tegen Veszprem in de eerste helft goed uit. Een periode na de pauze bleek de tactiek met Steins binnen de lijnen minder gelukkig uit te pakken voor PSG waardoor de ploeg uit Parijs de punten in Hongarije moest laten.

PSG – Dinamo Bucuresti is vanavond vanaf 20:45 te zien op EHF TV. Eerder om 18:45 komen Vive Kielce, met oud-speler van PSG Dylan Nahi op de linkerhoek, en Veszprem elkaar in de Champions League tegen.

Advertentie